ההרשמה תחל בתאריך 2.2.2025 ותסתיים במסלול העיוני בתאריך 14.9.2025.
ההרשמה במסלול תל"ם ובמסלול עם עבודת תזה תסתיים בתאריך 16.5.2025.
תואר שני עיוני תשפו.pdf | 373 KB |
(סמל חוג לרישום -7321)
התואר השני במסלול עם עבודת תזה כולל 33 נ"ז קורסים (ברמת התואר השני בלבד, הקורסים ינתנו בעברית ובאנגלית) ועבודה סמינריונית (4 נ"ז). בנוסף, התלמידים במסלול זה יכתבו עבודת תזה. יש להשלים את חובות הקורסים בתוך שנתיים אקדמיות ואת כל חובות התואר בתוך שנתיים וחצי אקדמיות לכל היותר (כלומר עד ה-31 בדצמבר של השנה השלישית, על פי כללי האוניברסיטה).
הצעת המחקר – על התלמיד להציג הצעת מחקר לעבודת התזה המאושרת על ידי המנחה עד תחילת סמסטר ב' של שנה ב'. היה ולא עמד בתנאי זה, יחויב לסגור תואר במסלול ללא תזה.
מועדי הרשמה:
ההרשמה תחל בתאריך 2.2.2025 ותסתיים במסלול העיוני בתאריך 14.9.2025.
ההרשמה במסלול תל"ם ובמסלול עם עבודת תזה תסתיים בתאריך 16.5.2025.
תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
למסלול תואר שני עם עבודת תזה: תואר בוגר ביחב"ל או בחוג אחר בממוצע 85 לפחות, מסמך הצהרת כוונות ומכתב המלצה. מועמדים מתאימים יזומנו לראיון אישי.
לימודי השלמה:
תלמידים שלא למדו יחב"ל בתואר ראשון, ידרשו בקורסי השלמה שיקבעו על ידי החוג.
על הסטודנטים לעבור את קורסי ההשלמה בממוצע של 80 לפחות.
ניתן לגשת לבחינות פטור בחלק מקורסי ההשלמה, שיערכו לפני תחילת שנת הלימודים. פרטים במזכירות המחלקה.
לאתר החוג >>
לאתר ההרשמה >>
מסלול מחקרי לתשפו.pdf | 339 KB |
המגמה עוסקת בשני תחומי ידע עיקריים. היא עוסקת בממדים השונים של הביטחון הבינ"ל כפי שאלו באים לידי ביטוי במציאות ובמחקר היחסים הבינ"ל במאה ה-21. מושם דגש על התמורות שחלו בהגדרה ובתפיסה של מושג הביטחון וכן על סוגיות כמו ביטחון אישי וקולקטיבי, עוצמה והשפעה, סכסוכים ושלום, שיתוף פעולה אזורי, שחקנים לא-מדינתיים, אלימות וטרור, יחסי התחום הביטחוני והתחום האזרחי ופיתוח ותפוצה של נשק להשמדה המונית. תחום הידע השני הוא ניתוח יחסי חוץ ודיפלומטיה. הסטודנטים ירכשו ידע היסטורי וכלים אנליטיים שיאפשרו להם לנתח סוגיות אלו ולהבין את המורכבות בין הזירה הבין-לאומית, הפנימית והטרנסלאומית. (סמל חוג לרישום – 7323).
את הסדנה בכל אחת מהמגמות ינחו חוקרים המקושרים ל"שטח" הביטחוני, המדיני, הפוליטי (במגמת הביטחון והדיפלומטיה) והכלכלי (במגמת כלכלה פוליטית ומוסדות בין-לאומיים) בישראל. כל זאת על מנת לחזק את הקשר בין המחקר האקדמי לבין הנעשה בעולם המעשה.