check
הקלות למשרתי מילואים | המחלקה ליחסים בין-לאומיים

הקלות למשרתי מילואים

 

יועץ מילואים במחלקה ליחב"ל 

ד"ר עודד שטיינברג

שעת קבלה: יום ראשון 14:30-15:30 חדר 23314

מייל - Oded.Steinberg@mail.huji.ac.il

נוהל קבלת ציון "עובר" במחלקה ליחב"ל

המחלקה ליחב"ל מאפשרת להמיר ציון מספרי בציון "עובר" בקורסי חובה, חובת בחירה ובחירה.

עם זאת, לא ניתן להמיר ציון של עבודה סמינריונית (ע.ס.) בציון "עובר".

את הזכאות לציון עובר יש לממש רק בשנת הלימודים תשפ"ד.

תלמידות ותלמידי המחלקה ליחסים בינלאומיים שלום,

אנו מקווים שאתן ואתם, וגם יקיריכם.ן בטוב בימים מאתגרים אלה. במידה ואתן.ם או יקיריכן.ם משרתות.ים במילואים או באופן אחר, ברצוננו להודות לכם.ן על ההתגייסות, המחויבות וההקרבה למען כולנו. מחשבותינו אתכם.ן, ואנו מאחלים לשובכם.ן בשלום הביתה עם השלמת המשימה . ליבנו גם עם כל מי שנפגעו, בגוף ובנפש, מהאירועים הקשים שהחלו ב- 7 באוקטובר.

אנו מבקשים להביא לתשומת ליבכן.ם מספר נושאים בהקשר זה.

אתם מוזמנות.ים לפנות למתאם המילואים (יועץ) במחלקה לקבלת סיוע.  

א. סיוע במחלקה

על מנת לסייע במסגרת המחלקה שלנו, מינינו את חבר המחלקה, ד"ר עודד שטיינברג, Oded.Steinberg@mail.huji.ac.il כמתאם חיילי.ות מילואים. ניתן לפנות אליו במייל ו/או לקבוע פגישה על מנת לקבל סיוע וייעוץ בכול הקשור לחזרה שלכם.ן ללימודים.

לצדו ממשיכים לפעול יועצי התארים השונים – ד"ר גיא לרון (ב"א), פרופ' ליאור הרמן (מ"א) ופרופ' גדי היימן (תל"ם ודוקטורט) – אשר יכולים להכווין אתכם.ן מבחינת תוכנית הלימודים, בניית מערכת, וכו'.

יחד עם המחויבות המלאה שלנו לסייע לכל אלה מכם.ן הזקוקים.ות לכך, חשוב לנו להזכיר שלימודי יחב"ל באוניברסיטה העברית הם מאתגרים גם בזמנים נורמליים, ובוודאי בימים אלה. לכן, אנו ממליצים לא "להעמיס" מחויבויות אקדמיות בסמסטר ב'. במקרים מסוימים יהיה עדיף לדחות קורסים לשנה הבאה. כאמור, תוכלו להיוועץ עם יועצי התארים השונים ועם מתאם חיילי המילואים בנושא זה.

ב. קריאה להתנדבות - תומכי ותומכות למידה

ברצוננו להזמין סטודנטיות.ים להתנדב כחונכות.ים לסטודנטיות.ים שחוזרות.ים ממילואים (או ממצוקות אחרות). התכנית היא התנדבותית לחלוטין, אבל המתנדבות.ים בתוכנית יכולים לקבל נקודות זיכוי כחלק מהמעורבות החברתית ו/או מלגות נדיבות מדיקנט הסטודנטים.

במסגרת זו, סטודנטיות.ים שלוקחות.ים השנה קורס במחלקה יכולות.ים לסייע לסטודנטיות.ים שמצטרפות.ים לקורס באיחור להשלים את החומר, לשבת אתן.ם ולעבור על הנושאים ועל פתרון תרגילים. כמו כן, סטודנטיות.ים ותיקות.ים שסיימו בהצלחה קורסים בשנים קודמות, מוזמנות.ים אף הן.ם להתנדב ולתמוך בסטודנטיות.ים משנתון צעיר יותר.

שימו לב שבנוסף לסיוע הישיר לסטודנט.ית שנעדר.ת מהקורס, ולערך החברתי הגלום בהתנדבות זו, יש בפעילות זו גם ערך רב לסטודנט.ית החונכ.ת. כל מי שלימד.ה אי פעם יודע.ת שהדרך הטובה ביותר להבין חומר היא להסביר אותו לאחרות.ים. לקבלת מידע נוסף לגבי תכנית החונכות ניתן לפנות ליחידה לשוויון הזדמנויות בדיקנט הסטודנטים.

ג. האוירה בקמפוס ומחוצה לו (או למידה משותפת בקמפוס ומחוצה לו)

לבסוף, השבועות והחודשים האחרונים אינם קלים, ובמיוחד לנו שחיים בקהילה אקדמית משותפת ליהודים וערבים. האירועים המתרחשים הם קשים ונוגעים באופן אישי בכל אחת ואחד מאיתנו. אנחנו קהילה מאוד מגוונת, ועל כך אנו גאים מאוד, כולל על הזכות להביע את דעותינו גם אם הן שונות. יחד עם זאת, אנו חיים כקהילה שבה לחבריה אכפת אלה מאלה ושצריכה להמשיך ולחיות ביחד גם לאחר שיסתיימו האירועים הנוכחיים והשקט יחזור אל כנו .

המתח הרב בו אנו נמצאים יכול להביא איתו גם תופעות פחות נעימות, למשל שיח מתלהם ברשתות החברתיות השונות ושלהוב יצרים. מסיבה זו, אנו פונים ומבקשים להימנע מיחס פוגעני כלפי סטודנטים מקבוצות שונות, ולא לנצל את קבוצות הלימוד וקבוצות הווטסאפ הסטודנטיאליות לשיח מהסוג הזה. בכל השנים אנו מקיימים בקמפוס סביבה מכבדת וסובלנית ככל הניתן כלפי כולם. מחובתנו להמשיך לעשות זאת גם עכשיו כדי שכל הסטודנטים.ות שלנו ירגישו ב"בית" .

כמובן שנשמח אם תשתפו אותנו בכל קושי, לימודי, חברתי, או אחר בו אתם נתקלים סביב האירועים האחרונים ובכלל. אנחנו נשמח להתגייס ולעזור בכל מה שנוכל. אנא אל תהססו לכתוב לנו .

פרופ' יורם הפטל, ראש המחלקה

גב' ורד אייס, רכזת המחלקה